Selecteer een pagina

Volendam, meer dan een vissersdorp!

Volendam, het oude vissersdorp aan het Markermeer, dat bekend is om zijn klederdracht, muziek en vis. De kleine huisjes achter de haven in het Doolhof, die dicht tegen elkaar aan gebouwd zijn en de authentieke sfeer van vroeger ademen. Het is heerlijk om over de Dijk en door het oude Doolhof te wandelen.

Souvenirwinkels die zeven dagen per week open zijn. Restaurants met een Volendammer sfeer, waar een groot deel van het menu uit vis bestaat. Zo uit het water vers op het bord. Aan de haven staat nog steeds de visafslag (1934) waar vroeger de vis werd geveild.

Klederdracht? U kunt zelf een kostuum aantrekken en bij één van de fotografen aan de Dijk een foto laten maken: een leuk souvenir.

Voor de watersportliefhebber is Volendam een perfecte plaats om te zeilen, en degenen die het rustig aan willen doen, kunnen met een rondvaart van de Marken Express naar het voormalige eiland Marken gebracht worden.

Bij een bezoek aan Volendam mag u ook het Volendams Museum met zijn oude interieurs, klederdrachten en, uniek in de wereld, het sigarenbandjeshuisje niet overslaan.

Buiten het dorp zijn enkele kaasboerderijen die u kunt bezichtigen.

Bel ons:

Algemeen +31 (0) 20 2117495
KASIEM + 31  (0) 6 51992176

Of mail ons: