Selecteer een pagina

Zaanse Schans

mooi, uniek en boordevol molens, ambachten en musea.

De Zaanse Schans is een vrij toegankelijk woon-werkgebied anno 1850. Ondanks dat er elke dag bezoekers van over de hele wereld deze buurt bezoeken is het goed om te weten dat er nog steeds mensen wonen. Houd hier tijdens uw bezoek rekening mee. Wandel langs het bakkerijmuseum en geniet van de geur van verse koeken, of kijk even binnen bij het pakhuis waar klompen gemaakt worden. De kaasmakerij, tinnegieterij en de diverse molens mag u ook zeker niet missen. De Zaanse Schans is een uniek dorp in Nederland, vol houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen. Maak een fiets- of vaartocht, snuffel rond in de winkeltjes of kom smullen in het pannenkoekenrestaurant. Een dagje uit op de Zaanse Schans in Noord-Holland is leuk én leerzaam.

Wie op de Zaanse Schans om zich heen kijkt, ziet geschiedenis. Een gevoel van nostalgie, nee sterker, heimwee bekruipt u bij het zien van de houten gevels, de knijpraampjes en de lage deuren. Hier liggen eeuwenlange herinneringen als voetstappen van het verleden in elk vertrek beklonken. Honderden jaren geleden werd al binnen deze muren geslapen, gekookt, gelachen, gehuild, liefgehad, geruzied, geboren en gestorven. Nog steeds, de Zaanse Schans leeft, want alle panden worden bewoond. We nemen u graag mee in de verhalen van deze bijzondere plekken.

 
  • 20 kilometer vanaf Amsterdam
  • Ontdek de molens, Musea, Ambachten, Winkels en Horeca van de Zaanse Schans
  • Ga lekker Wandelen, Fietsen of varen door de omgeving heen
  • Hele jaar door te bewonderen
Het programma voor uw dagje uit naar de Zaanse schans kunnen wij passend maken naar uw wensen. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Bel ons:

Algemeen +31 (0) 20 2117495
KASIEM + 31  (0) 6 51992176

Of mail ons: